rama-rama

Tuesday, November 9, 2010

sebab kenapa buat blog?

Salam alayk ^^


Satu persoalan, apa yang buat korang wujudkan blog ye? Reason pastinya berbeza kan..


Bagi aku sendiri pulaks, kenapa aku buat blog ni eh??


1) Memudahkan perkongsian perkembangan aku untuk dibaca famili dan sahabat handai..


2) Kawan baik aku menghasut supaye boleh maen terjah2 blog (cik mashie la sape lagi huhu)


3) Memudahkan aku nak blog walking baca entry2 yang mampu mengembangkan idea, fikiran dan meluaskan pengalaman.


4) Beramah mesra dengan tuan-tuan blog yang disinggah jika berkesempatan, sambil bina networking mane tau nanti boleh jadi customer *wink2*


5) Ads sebagai sampingan tapi bukan kemestian jauh sekali keutamaan.


Konklusi : Blog ini sekadar blog picisan biasa, tiada yang luar biasa, hanya sekadarnya,..


Jika aku pernah sampai kat blog kamu2 dan menegur kamu2, itu adalah kunjungan penghormatan dan penghargaan semata, bukan serampang dua mata..


Demikian juga jika aku follow blog kamu2, maka itulah penghargaan aku buat kamu..


Aku suke menulis, tapi aku bukan penulis berbakat..Aku juge suke bergambar, tapi aku tak pandai beraksi dalam gambar..Aku suke snap gambar, tapi aku bukan jurugambar atau juruedit gambar (tak reti puwn)..Tapi aku value minat aku sendiri dan aku cuba polish minat menjadi hobi yang berkualiti, perlahan-lahan..Lantas andai kamu punya pesanan membina, adalah sangat dipersilakan..Pesanan menjatuhkan, bukan aku tak layan, cuma biarlah lebih matang penyampaian, iktibar akan aku tapis jadi sempadan atau tauladan..


Sesungguhnya kunjungan dan sokongan kamu semua terhadap tulisan comot cempaka amatlah cempaka hargai..Kerana kehadiran kamu di sini buat laman maya ini lebih berwarna-warni..


Dengan ini, aku sudahkan entry mengarut ni dengan ucapan sekian terima kasih..


terima kasih korang! Cempaka sayang kamu ! =)


p/s : inilah yang jadi bile aku tak boleh tido huuffffttt =.='


p/ss : persoalan sebenar disini : 
pernah tak korang alami sakit belakang (daripada bawah pinggang sampai ke tengkuk) yang melampau sampai tak boleh duduk lama, tak boleh berdiri lama, dan tak boleh baring lama jugak? (setengah jam pun da rase sangat terseksa).. kalau cuba bertahan, rasa macam nak pitam dan kadang2 berdenyut dan boleh sampai termuntah..natijahnya korang tak dapat fokus lama dalam sesuatu perkara, menyukarkan perjalanan aktiviti seharian, berat badan pun susut..


p/sss : sekadar persoalan..


-amgkat tangan dari keyboard, sebelum melalut jauh lagi- =D

4 comments:

iQaChumel said...

mula mula buat blog sekadar suka suka.
tapi x sangka dpt perhatian ramai.
hik (perasan mak ayam kau iqa)
tp tu lah..since musuh2 yg 1 class dah tahu ada blog,lagi bertambah hangat setiap entry iqa.lalalaa.
tu la tempat meluah segala gedik ganas.mak tak sentap nyahhhh...
hik..tp x minat nak main nuffnang or pape yg berkaitan duit2.

oh..sgt panjang

niagonia said...

hehe..sebab kenapa buat blog ye?
kdg2 tak semua benda kita boleh luahankan dengan kata-kata kan?memandai dengan meluahkan isi hati dan perasaan melalui bait-bait ayat kan?*ouh..kadang2 sendiri tulis juga tak fhm..=D*
sy juga bukan ahli sastera yang hebat menulis..ngee~

whiteCempaka said...

@ iQaChumel : 1st, thx singgah sini..
huhu bagoslah means cik iqa ade bakat menulis lah tu :)
teruskan berkongsi ye ^^

p/s : x kisah pjg2 pun huhu ;p

whiteCempaka said...

@niagonia : yup2 benar tuh..

p/s : cempaka juge bukan ahli sastera ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...