rama-rama

Wednesday, September 2, 2009

Haruman Award Pertamaku from Emotional Dumpster ...(Mmmmm..wangie...=))


Pertama : Appreciate this award, copy it and paste in my blog.....

So, inilah dia award harum yang telah aku terima...
Well...Thanx ya Cik Mashi.....Aku taw aku memang awesome orangnye dari dulu lagi...,(hohoho)...
Ok, now let me continue feeding your joy...


1 - 5 fakta menarik tentang pemberi award.....
Honestly sayang, aku terpaksa berfikir dengan sangat lama untuk cari points yang menarik tentang ko..Thats why la aku lmbt reply...n_n

1) 50% mature n 50% immature....sometimes she acts like a big sis, but sometimes she still acts more like a child...But that's what makes her "special" among us friend..cewwah!!

2) Appreciative....very2 appreciative...She aprreciates everyone and everything around her especially her family, her sayang, her friends n semua-semua laaa..
3) A big bully...(ouh, I think that everyone already knew this fact)...Tapi nilai dia sebagai seorang kawan jauh lebih besar compare to her evil side...
4) Addicted to microphone : dari zaman sekolah dulu sampailah sekarang, suke sangat ber'kero'...tapi kalau part kena tarik-tarik suara tu,,,,"eh, ko tolong sambung part tinggi nie eh?"...>.<
5) Is a human...hahaha..ermmm..sbenarnya nak cakap, dia sangat comel whenever dia cuba nak cover her clumsiness..XDDDD (forgive me Mashi!)


2- Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima awards yang seterusya
أ - Aku seorang yang amat sukar dijangka...Boleh jadi baik, boleh jadi nakal, boleh jadi ayu, boleh jadi ganas...Tapi aku budak baek je...Kan kan kan?
ب - Prinsip aku dalam pergaulan ialah sentiasa hormat dan berlapang dada...Aku tak akan layan makhluk yang tidak pandai mengormati makhluk lain....
ت - Aku suka menulis...Biarlah orang nak kata aku jiwang atau apa...Yang penting, aku suka menulis terutamanya sajak..Tapi aku ni bukan lah seorang yang berbakat dalam penulisan sebenarnya..Saja-saja menulis untuk diri sendiri..
ث - Penyabar dalam banyak perkara...Tapi kesabaran pun ada hadnya...Dalam diri aku ni ada semangat singa yang bila-bila masa saja boleh mengaum dan menerkam jika diganggu...Silap2, orang boleh menangis dengar aku naik suara masa hangin...(budak lelaki yang kena tengking ngan aku tu puwn terdiam and pucat..haha)

ج - Aku seorang yang sentimental...Barang-barang aku kebanyakannya ada nilai tersendiri dalam hidupku..Contohnya, sikat rambut yang aku pakai sekarang ni usianya menjangkau lebih 20 tahun,Mak aku beli untuk kakak aku masa diorang belasan tahun lagi..sekarang umur kakak aku dah melepasi angka 30..Dan sekarang memang tak terjumpa lagi di mana2 sikat macam tu..sebab tu aku syg sgt...lagi barang2 sentimental is selimut, beg, jam tangan, mangkuk, dan mcm2 lagi..
ح - Aku anak bongsu tapi aku tak manja puwn dengan family..Aku lebih manja dengan kawan-kawan sebab kawan-kawan sentiasa memahami..huhu..(ada beza antara manja dengan mengada-ngada ok? Dan aku bukanlah kategori yang mengada-ngada itu, Insya Allah)

خ - Paling suka aktiviti masuk hutan..Panjat-panjat, abseiling, lepak2 kat air terjun yang tinggi-tinggi..Lagi mencabar lagi best and lagi susah untuk aku lupa perasaan tu..

د - Aku suka berkawan tetapi aku susah memulakan...biasanya, first impression orang terhadap aku is 'sombong'..Tapi, kalau da betul-betul kenal aku, tahulah aku ni macam mana sebenarnye..Dan aku sangat sayangkan kawan-kawan aku, kerana mereka lah aku masih mampu teguh berdiri...
ذ - Mengumpat?? No way!!! Jangan ajak aku...Aku tak suke mengata orang belakang-belakang seperti mana aku tak suke orang mengata aku belakang-belakang..Kalau ada apa- apa khilaf aku, tak puas hati ngan aku ke apa ke, please tell me ok? Tak kisah la nak bagi surat layang ke apa ke..Tapi kalau boleh, tegur tu biarlah beradab..Semua orang pun ada buat salah kan?
ر - Outgoing! Insya Allah, kalau ada masa, ada rezeki, dengan izin parents aku, aku akan habiskan banyak masa bersama kawan-kawan, join apa-apa game or program...Dan aku sentiasa bersedia untuk sebarang kemungkinan..Sebab tu di sebalik jubah atau baju kurung, pasti ade tersarung seluar...Lagi satu, pakai high heel tak semestinya tak boleh melompat menyeberang parit atau berlari main kejar-kejar..huhu..





3- Anda perlu memilih 10 penerima awards seterusnya dan describe tentang mereka
Fay Fayeen : Sungguh sempoi orangnye >.<

Cik Qiela : "Cik Nann...tolong gegar pintu bilik kite pkol 12 nnt eh?" 
Kinah : Kucing lagi nakal lagi best kan?
Hana : Pakar lilit tudung..
Ct : Peminat siti dia nie..
Jann : Suaranya jarang didengar tapi sebenarnya byk cerita..
Fazrina : Sentiasa bersemangat
Sya : Tak boleh duduk diam,,ade je projek dia
Puan Hawa : kakak paling sporting
Aina : sukarelawan asnanians batch kami yang dedicated


 Khalastu.. 

5 comments:

fayeen said...

hahha at last..dpt gak aku komen..b4 this susah kot nk komen blog hang..huhu

heheh aku kene tag..thanks shayang..

>.<

white.cempaka said...

huhuhu...
tahniah2...

ur most welkem~

~AiNa~ said...

salam hanan... huwaaa....dedicated ke?? hehehe..xde la hanan..aina biase2 je..=)
btw...tq yer hanan...=)

Raudhah said...

khalas akhirnya..meh le tengok apa yg sy tulis psl kamu ye..come on bebeh!

white.cempaka said...

huhuhu..Aina ngan Jann sungguh comel...Sayang korang taw~
weeeee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...